We zijn online!

Published: December 15, 2023

Tientallen duizenden regels code, enkele duizenden uren ontwikkeling en vele brainstormsessies waren er nodig om het nieuwe Webigniter CMS te creëren.

Waarom nog een CMS?

Dat is een hele goede vraag. Waarom hebben we nog een CMS nodig als er al zoveel CMS-systemen op de markt zijn?

Het antwoord is vrij eenvoudig; veruit de meeste CMS-systemen zijn zo gebouwd dat iedereen een fatsoenlijke website kan bouwen, zelfs als ze helemaal geen kennis hebben van HTML/CSS/JS/etc. En begrijp me niet verkeerd, dit is geweldig voor veel mensen! Maar deze systemen blinken niet uit in flexibiliteit voor op maat gemaakte websites. Natuurlijk, je kunt een zeer bekend CMS gebruiken en er een hoop plugins aan toevoegen om te proberen te maken wat je oorspronkelijk van plan was, maar je zult nooit 100% maatwerk bereiken. Webigniter CMS is speciaal gebouwd voor (frontend) ontwikkelaars die de voorkeur geven aan 100% vrijheid en flexibiliteit, terwijl ze nog steeds een gebruiksvriendelijke CMS kunnen gebruiken. Ontwikkelaars kunnen de perfecte CMS-interface voor hun gebruikers creëren door precies te kiezen wat hun gebruikers wel of niet kunnen bewerken. En het beste van alles, het is allemaal cloud-based!

Nooit meer je CMS updaten...

Webigniter is een cloud-based CMS, wat betekent dat de CMS op onze servers wordt gehost en je je website verbindt met de CMS via een kleine (optionele) PHP-klasse die we hebben gemaakt om de verbinding met de CMS heel eenvoudig te maken. Maar omdat Webigniter een cloud-based CMS is, hoef je het CMS niet op je server te installeren, dus je hoeft het niet te updaten; wij zorgen daarvoor. Je plaatst alleen je frontend-bestanden op je server en maakt de verbinding, zo eenvoudig is het. Dit bespaart je veel tijd en frustratie. We kennen allemaal situaties waarin updates mislukten of voor incompatibiliteit met plugins zorgden. Nooit meer!

Maar hoe kan een CMS zowel cloud-based als ultra-flexibel zijn? We hebben veel geïnvesteerd in het creëren van een 100% aanpasbare CMS-ervaring. Dit betekent dat je naadloos je eigen aangepaste functionaliteiten kunt integreren in Webigniter. Als je Webigniter uitbreidt, zal de eindgebruiker het verschil niet eens zien tussen de Webigniter kernfunctionaliteiten en je eigen toegevoegde functies.

Dezelfde mate van flexibiliteit wordt geboden als het gaat om formulieren. Als je een basisformulier maakt in Webigniter, kan dit op veel manieren standaard worden aangepast, maar soms heb je net die extra flexibiliteit nodig om bijvoorbeeld een API-commando uit te voeren wanneer een formulier is voltooid (of mislukt). Webigniter biedt dat ook. Creëer je eigen pre- of post-commando's om de formulieren precies te laten doen wat jij wilt en nodig hebt.

Gebruik de tools die je wilt

In tegenstelling tot veel andere CMS-systemen ben je niet gebonden aan één specifieke tool, taal of framework. Je kunt elke frontend-framework of taal gebruiken die je wilt. Of je nu plain HTML/CSS wilt gebruiken of een JS-framework zoals REACT of ANGULAR wilt toevoegen. Het is aan jou! En misschien ben je dol op het Laravel-framework, geweldig, we hebben daar ook een pakket voor, zodat je Webigniter naadloos kunt integreren in je Laravel-project. Maar ook andere frameworks zoals Symfony, Codeigniter, CakePHP kunnen zonder probleem worden gebruikt. Zelfs als je van plan bent je code in .NET of iets anders te schrijven, is Webigniter het CMS voor jouw project.

Conclusie:

Webigniter is het CMS bij uitstek voor ontwikkelaars die ultra-flexibiliteit nodig hebben bij het maken van aangepaste (of standaard) websites en aan de andere kant een intuïtieve CMS voor hun eindgebruikers nodig hebben. Webigniter is NIET het juiste CMS voor jou als je een CMS met 3 klikken nodig hebt die een website bouwt op basis van vooraf gedefinieerde sjablonen of als je helemaal geen frontend-ontwikkelingservaring hebt.

Webigniter CMS biedt: Eenvoudig paginabeheer, formulierenbeheer, uitgebreide SEO-tools, samenwerking tussen meerdere gebruikers, navigatiebeheer, en nog veel meer...

We hopen dat je net zoveel zult genieten van het gebruik van Webigniter als wij genoten hebben van het creëren ervan!

Klaar om te starten?
Webigniter zal je niet teleurstellen!